Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Στους 48 οι νεκροί στις επεισοδιακές διαδηλώσεις - Συνεχείς κινητοποιήσεις για παραίτηση Maduro

Βενεζουέλα: Στους 48 οι νεκροί στις επεισοδιακές διαδηλώσεις - Συνεχείς κινητοποιήσεις για παραίτηση Maduro
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι φέρονται ότι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδήλωσης στη δυτική πόλη Βαλέρα
Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.
Στους 48 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως με διαδηλωτές της αντιπολίτευσης.
Ένας νεαρός διαδηλωτής υπέκυψε σήμερα (21/5) στα τραύματά του, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο στο θώρακα, ανεβάζοντας σε 48 τον αριθμό των νεκρών κατά τις επτά εβδομάδες διαδηλώσεων κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι φέρονται ότι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδήλωσης στη δυτική πόλη Βαλέρα.
Επίσης τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς ένας έφηβος και μία γυναίκα. Το θύμα ήταν 23 ετών.
Το περιστατικό ήρθε εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο ζητώντας εκλογές και απομάκρυνση του Maduro.
Σε ορισμένες πόλεις, οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν  σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αλλά και μονάδων του στρατού. 
Από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες την 1η Απριλίου 2017, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 2.200 κρατούνται 161 από τους οποίους φυλακίστηκαν με εντολή στρατιωτικών δικαστηρίων, ανακοίνωσε η Foro Penal, μια μη κυβερνητική οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης