Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (Υπ. Αμυνας ΗΠΑ): Ο πρόεδρος Trump διέταξε εκστρατεία εξόντωσης των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία

Mattis (Υπ. Αμυνας ΗΠΑ): Ο πρόεδρος Trump διέταξε εκστρατεία εξόντωσης των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία
Πρόθεσή μας είναι οι ξένοι που βρίσκονται στο πλευρό των μαχητών του ISIA να μην διαφεύγουν
Αλλάζει στρατηγική η προεδρία Trump καθώς διέταξε «εκστρατεία εξόντωσης» των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στις χώρες τους.
Αυτό αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis ο οποίος υποστήριξε πως η "εκστρατεία εξόντωσης" σημαίνει κυρίως ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού στο εξής "περικυκλώνουν" τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους πριν επιτεθούν, προκειμένου οι τζιχαντιστές να μην μπορούν να διαφύγουν και ανασυνταχθούν αλλού, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά χθες στο Πεντάγωνο.
"Εν ολίγοις, πρόθεσή μας είναι ότι οι ξένοι μαχητές να μην διαφεύγουν" ή τουλάχιστον ο αριθμός αυτών που καταφέρνουν να διαφεύγουν να "είναι πολύ μειωμένος", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός.
«Οι ξένοι μαχητές συνιστούν στρατηγική απειλή, αν επιστρέψουν στην Τυνησία, στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Παρίσι, στο Ντιτρόιτ ή αλλού».
Η απόφαση αυτή της περικύκλωσης πριν από την επίθεση είναι μία από τις δύο πρωτοβουλίες που έλαβε ο Trump μετά το σχέδιο επιτάχυνσης της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που του κατατέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Πεντάγωνο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Mattis, η άλλη απόφαση του προέδρου Trump ήταν να αναθέσει τη λήψη περισσότερων αποφάσεων στους στρατιωτικούς διοικητές των επιχειρήσεων καθώς το ΙΚ έχει χάσει το 55% του εδάφους που κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία, ενώ τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τον ζυγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης