Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας παραιτείται τον επόμενο μήνα - Αποσύρεται από την πολιτική

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας παραιτείται τον επόμενο μήνα - Αποσύρεται από την πολιτική
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Michael Noonan δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί από την θέση του μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης του πρωθυπουργού Enda Kenny τον επόμενο μήνα.
Ο Noonan, 73 ετών, επέβλεψε την έξοδο της Ιρλανδίας από τριετή διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και είναι υπεύθυνος για την ανάκαμψή της οικονομίας της χώρας η οποία σημειώνει την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ τα τελευταία τρία χρόνια.
"Πιστεύω ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για ένα νέο υπουργό Οικονομικών να αναλάβει το αξίωμα", δήλωσε ο Noonan, ο οποίος θα αποσυρθεί από την πολιτική στις επόμενες εκλογές. "Η Ιρλανδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη, ο προϋπολογισμός είναι σχεδόν εξισορροπημένος και βρισκόμαστε στην άκρη της πλήρους απασχόλησης".
Το ποσοστό ανεργίας της Ιρλανδίας μειώθηκε στο 6,2% από 15,1% το 2012 και η κυβέρνηση προβλέπει φέτος έλλειμμα 0,4% του ΑΕΠ.
Ενώ ο Noonan και ο Kenny έχουν εγκωμιάσει ευρέως για τη διοίκηση της οικονομίας, το κόμμα του Fine Gael έχασε το ένα τέταρτο των εδρών του στις εκλογές πέρυσι, καθώς οι ψηφοφόροι παραπονέθηκαν ότι δεν αισθάνονται την ανάκαμψη.
Με την τρέχουσα κυβέρνηση να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, το Fine Gael ελπίζει ότι ο υπουργός κοινωνικής προστασίας Leo Varadkar, 38 ετών, ή ο υπουργός Στέγασης Simon Coveney, 44 ετών, θα του δώσουν ώθηση πριν από τις επόμενες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης