Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: To sell off στη Wall Street σχετίζεται περισσότερο με τα εταιρικά αποτελέσματα παρά με τον Trump

MarketWatch: To sell off στη Wall Street σχετίζεται περισσότερο με τα εταιρικά αποτελέσματα παρά με τον Trump
Την Τετάρτη (17/5/2017) το αμερικανικό χρηματιστήριο πέρασε τη χειρότερη μέρα των τελευταίων 8 μηνών
Στο sell off που σημειώθηκε στη Wall Street δεν συνέβαλαν μόνοι οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Donald Trump (τις σχέσεις του με τη Ρωσία αλλά και την παρέμβαση σε έρευνα του FBI) αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.
Αυτό αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του MarketWatch, όπου τονίζεται ότι παρ' όλο που τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2017 φάνηκε αρκετά καλό και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι σταθερές, οι τιμές των μετοχών είναι πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των κερδών, κάνοντας τις μετοχές -ειδικά σε κάποιους τομείς- ευάλωτες.
Σύμφωνα με τη FactSet Research, το 91% των εταιρειών του S&P 500 ανακοίνωσαν τα κέρδη τους την περασμένη Παρασκευή (12/5/2017).
Τα τρία τέταρτα από αυτές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των μέσων κερδών της Wall Street και το 64% υπερέβη την πρόβλεψη για τα έσοδα.
Ο ρυθμός αύξησης των κερδών διαμορφώθηκε στο 13,6%, η καλύτερη τριμηνιαία επίδοση μετά το τρίτο τρίμηνο του 2011, επισημαίνει η FactSet.
Επίσης, είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των κερδών μετά τη λεγόμενη «ύφεση κερδών».
Την ίδια στιγμή, πολύ καλά φαίνεται ότι θα εξελιχθεί και το υπόλοιπο του 2017, καθώς οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 θα αυξηθούν κατά σχεδόν 10%, ενώ τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά περισσότερο από 5%.
Ωστόσο, από τα χαμηλά της περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής (12/5/2017), ο S&P 500 έχει προχωρήσει κατά σχεδόν 31%, περισσότερο από διπλάσιο από ό,τι έχουν αυξηθεί τα κέρδη.
Σύμφωνα με το MarketWatch, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν και οι μετοχές κινούνται υψηλότερα πριν η bull αγορά φτάσει στο αποκορύφωνα της, είναι καλή στιγμή για την κατοχύρωση κερδών και τη μείωση των συμμετοχών σε κλάδους που έχουν γίνει υπερτιμημένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης