Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» στην έρευνα κατά του Assange (Wikileaks) ζητούν από τον Trump πάνω από 600 επίσημοι

«Στοπ» στην έρευνα κατά του Assange (Wikileaks) ζητούν από τον Trump πάνω από 600 επίσημοι
Ακτιβιστές, κυβερνητικοί υπάλληλοι ο Γιάννης Βαρουφάκης, o Edward Snowden και άλλοι 600 υπέρ του ιδρυτή των Wikileaks
Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump σήμερα (17 Μαιου 2017), περισσότερα από 600 πρόσωπα από όλους τους χώρους ζητούν τον τερματισμό της έρευνας του Julian Assange, σε μια κίνηση κατά της ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας όπως αναφέρει η επιστολή.
Ανάμεσα τους ο Γιάννης Βαρουφάκης ο πληροφοριοδότης και πρώην εργαζόμενος της NSA Edward Snowden, η σχεδιάστρια μόδας Vivien Westwood και ο σκηνοθέτης Oliver Stone.
«Αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να καταδικάσει έναν εκδότη για τη δημοσιογραφική δουλειά του, ολόκληρη η ελεύθερη δημοσιογραφία μπορεί να ποινικοποιηθεί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο γράμμα.
Ο Assange βρίσκεται έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη του που αποτελεί προτεραιότητα για τις ΗΠΑ όπως ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας Jeff Sessions.
«Καλούμε εσένα ως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κλείσεις την έρευνα στα WikiLeaks και να αποσύρεις κατηγορίες που έχεις σχεδιάσει ενάντια σε οποιοδήποτε μέλος των WikiLeaks», αναφέρεται επίσης στην ανοικτή επιστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης