Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προς έκδοση ομολόγου η Ελλάδα τον Ιούλιο, αν επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος

Reuters: Προς έκδοση ομολόγου η Ελλάδα τον Ιούλιο, αν επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος
Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογραμμίζει η ίδια πηγή
Η Ελλάδα αναμένεται νε εκδώσει το πρώτο της ομόλογο στις διεθνείς αγορές μετά από τρία χρόνια, τον ερχόμενο Ιούλιο, αν κλείσει η β' αξιολόγηση και επιτευχθεί συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές στο Reuters.
Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογραμμίζει η ίδια πηγή.
Η έκδοση ομολόγου θα έχει απώτερο σκοπό να «τεστάρει» την προσφορά των επενδυτών για το ελληνικό χρέος, πριν τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης (ύψους 86 δισ. ευρώ).
«Σχεδιάζουμε την ανταλλαγή ενός πενταετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2014 με ένα νέο πενταετές ομόλογο και ενδεχομένως να αυξηθεί κατά ένα μικρό ποσό», είπε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, το 2014, άντλησε 3 δισ. ευρώ.
Μία δεύτερη έκδοση ομολόγου ενδέχεται να λάβει χώρα στο τέλος του 2017, με τον Έλληνα αξιωματούχο να μη δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία, στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, για την Ελλάδα, τότε η πρώτη έκδοση ομολόγου ίσως μετατεθεί για τον φθινόπωρο, τονίζει ένας έτερος αξιωματούχος στο πρακτορείο.
«Θα έλεγα ότι το εμπόριο των ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν είναι πλέον το πιο ελκυστικό, δεδομένου ότι οι αποδόσεις έχουν ήδη μειωθεί.
Ωστόσο, σίγουρα θα εξετάσουμε τη συμμετοχή μας σε μία νέα έκδοση ομολόγων», αναφέρει σχετικά ο Louis Gargour, επικεφαλής αναλυτής στην LNG Capital.
Το Reuters, αφού παραθέσει τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες έχουν συρρικνωθεί τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνει πως η Ελλάδα ταλανίζεται από το υπέρογκο χρέος ύψους 179% του ΑΕΠ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης