Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Βόρεια Κορέα «βλέπουν» πίσω από τις παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις οι αναλυτές

Τη Βόρεια Κορέα «βλέπουν» πίσω από τις παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις οι αναλυτές
Αρχικά οι υποψίες είχαν στραφεί προς τη Μόσχα, με τον ίδιο τον Vladimir Putin να ξεκαθαρίζει όμως ότι η χώρα του δεν έχει καμία σχέση 
Τη (συνήθη ύποπτο) Βόρεια Κορέα «βλέπουν» πίσω από τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή, οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας, μερικοί εκ των οποίων είναι η Hauri Labs της Νότιας Κορέας, η Symantec και η Kaspersky Lab.
Όπως αναφέρεται, η σχετική εκδοχή του κακόβουλου λογισμικού «WannaCry» (και WannaCry 2) έχει εντοπιστεί σε προηγούμενα hacking της Πιονγιάνγκ και συγκεκριμένα της ομάδας «Lazarus hackers», ενάντια στη Νότια Κορέα.
Η FireEye ερευνά επίσης την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να έχει αποδώσει μέχρι στιγμής ευθύνη στη Βόρεια Κορέα.
Αρχικά οι υποψίες είχαν στραφεί προς τη Μόσχα, με τον ίδιο τον Vladimir Putin να ξεκαθαρίζει όμως ότι η χώρα του δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνολογία που, όπως έχουν αναφέρει ορισμένοι ειδικοί, ότι εκλάπη από την NSA.
Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν την κυβερνοασφάλεια σε ένα «σοβαρό πολιτικό επίπεδο».
Μάλιστα, «έδειξε» τις Η.Π.Α. για το γεγονός ότι δεν υπέγραψαν μια συμφωνία κυβερνοασφάλειας με τη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε τουλάχιστον 150 χώρες έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής από την άνευ προηγουμένου επέλαση των hackers.
Οι χάκερ χρησιμοποίησαν το εργαλείο για την κρυπτογράφηση αρχείων εντός των επηρεαζόμενων υπολογιστών, καθιστώντας τα απρόσιτα και ζήτησαν λύτρα - συνήθως 300 δολάρια σε bitcoin.
Τα θύματα έχουν πληρώσει περίπου 40.000 δολάρια σε λύτρα μέχρι στιγμής, ενώ το σύνολο αναμένεται να αυξηθεί ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης