Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Σε κλοιό ο ISIS στη Μοσούλη – Σύντομα η απελευθέρωση διαμηνύει ο ιρακινός στρατός

tags :
Ιράκ: Σε κλοιό ο ISIS στη Μοσούλη – Σύντομα η απελευθέρωση διαμηνύει ο ιρακινός στρατός
Σε μόλις 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο δυτικό μέρος της πόλης έχουν περιοριστεί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
Την εκτίμηση πως πολύ σύντομα η Μοσούλη θα ελευθερωθεί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διατυπώνουν Ιρακινοί και Αμερικάνοι αξιωματούχοι.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Ιράκ υποστηρίζουν ότι οι ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν όλη τη Μοσούλη πέρα από ένα τμήμα 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα δυτικά της πόλης που περιλαμβάνει και την Παλιά Πόλη.
Μάλιστα αναφέρεται ότι αεροπλάνα έριξαν φυλλάδια στην πόλη ενημερώνοντας τους πολίτες πως η μάχη έχει σχεδόν κερδηθεί.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται σε αυτό το τελευταίο τμήμα της πόλης που τελεί υπό τον έλεγχο της να δώσουν και την τελευταία μάχη αντίστασης.
Η ιρακινή κυβέρνηση επιθυμεί να ανακοινώσει τη νίκη στη Μοσούλη κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος πρόκειται να αρχίσει στις 27/5.
Εκπρόσωπος των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων υποστήριξε πως οι δυνάμεις του ISIS έχουν περικυκλωθεί από τον ιρακινό στρατό.
«Ο εχθρός είναι ένα βήμα πριν από οριστική ήττα στη Μοσούλη» υποστήριξε ο συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, John Dorrian, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχουν κάνει οι ιρακινές δυνάμεις από τις αρχές του μήνα με τη συνδρομή και των συμμαχικών δυνάμεων.
Πάντως η μάχη που θα δοθεί στην πυκνοκατοικημένη Παλιά Πόλη της Μοσούλης πέρα από περίπλοκη, έχει και ιδιαίτερη συμβολική αξία καθώς από εκεί ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Abu Bakr al Baghdadi προκήρυξε το χαλιφάτο που επεκτάθηκε σε Ιράκ και Συρία το 2014.
«Διαβεβαιώνουμε ότι πολύ σύντομα και με τη θέληση του Θεού, θα κηρύξουμε την απελευθέρωση της δυτικής Μοσούλης και θα υψώσουμε την ιρακινή σημαία στην Παλιά Πόλη» τόνισε ο εκπρόσωπος των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης