Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Το πυραυλικό πρόγραμμα της Β. Κορέας εξελίσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο

Νότια Κορέα: Το πυραυλικό πρόγραμμα της Β. Κορέας εξελίσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο
Να σταματήσει όλες τις πυραυλικές δοκιμές καλεί τη Β. Κορέα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Την εκτίμηση πως το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας εξελίσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Han Min –koo κατόπιν της έκκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς τη Β. Κορέα να σταματήσει κάθε είδους πυραυλικές δοκιμές μετά την επιτυχημένη εκτόξευση της περασμένης Κυριακής.
Σε δηλώσεις του στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, ο Han Min –koo και αναφερόμενος στην πυραυλική δοκιμή της Κυριακής, υποστήριξε ότι η εκτόξευση του μεσαίου βεληνεκούς πυραύλου ήταν επιτυχημένη σε σύγκριση με τους πυραύλους Musudan που αποτύγχαναν συνεχώς.
Κατά τον υπουργό Άμυνας της Νότιας Κορέα, ο πύραυλος αυτός έχει εμβέλεια 3.000 με 4.000 χιλιομέτρων.
Σε ερώτηση μάλιστα εάν το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αναπτύσσεται ταχύτερα από ότι αναμενόταν, ο Han Min –koo απάντησε θετικά.
Σημειώνεται ότι το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε την περασμένη Κυριακή μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές μεγάλου μεγέθους.
Η εκτόξευση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, την ώρα που και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trum καλεί τη Β. Κορέα να σταματήσει το πυραυλικό της πρόγραμμα, προειδοποιώντας ότι η περίοδος της στρατηγικής υπομονής με τη Β. Κορέα φτάνει στο τέλος της.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του, Moon Jae –in με κύριο αντικείμενο το θέμα της Β. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης