Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ημέρα γιορτής» στη Wall Street - Σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν Nasdaq και Dow Jones

«Ημέρα γιορτής» στη Wall Street - Σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν Nasdaq και Dow Jones
Ανοδικά έκλεισε και ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average, στο +0,41% και τις 20.981,94 μονάδες, μένοντας ωστόσο πίσω από το ιστορικό υψηλό των 21.115 μονάδων
Η Wall Street πήρε για τα καλά την ανιούσα μετά από αρκετές εβδομάδες, με τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και το ράλι στον «μαύρο χρυσό» να «σβήνουν» την αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις του Προέδρου Donald Trump, όπως η αιφνιδιαστική απομάκρυνση του επικεφαλής του FBI, James Comey, την περασμένη Τετάρτη.
Οι S&P 500 και Nasdaq «έσπασαν» το ενδοσυνεδριακό τους ρεκόρ, κλείνοντας σε επίσης ιστορικό υψηλό, στις 2.402,35 (+0,48%) και 6.149,67 (+0,46%) αντίστοιχα.
Ανοδικά έκλεισε και ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average, στο +0,41% και τις 20.981,94 μονάδες, μένοντας ωστόσο πίσω από το ιστορικό υψηλό των 21.115 μονάδων.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η FactSet, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 σημείωσαν ετήσια (μέση) αύξηση της τάξης του 13,6%, το α' 3μηνο του 2017.
Διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός των επιδόσεων για τις εταιρείες που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη οικονομικά αποτελέσματα (περί το 10% του συνόλου), έγινε βάσει των εκτιμήσεων.
Η επίδοση είναι η καλύτερη από το γ' 3μηνο 2011, οπότε και είχε διαμορφωθεί στο 16,7%.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις που παράγουν πάνω από το 50% των εσόδων τους στο εσωτερικό, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 9,9%, με το αντίστοιχο ποσοστό για όσες παράγουν πάνω από το 50% των εσόδων τους στο εξωτερικό να είναι πολλαπλάσιο, ήτοι 20,9%!
Για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο S&P 500 αύξησε την κεφαλαιοποίησή του κατά 5,3%, σε σχέση με το δ' 3μηνο 2016.



Όμως, αρνητικά συνέβαλε η πτώση στον μεταποιητικός κλάδο των Η.Π.Α. για τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη Empire State, καθώς κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από το τότε που εξελέγη πρόεδρος της χώρας ο Donald Trump.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -1 μονάδες, έναντι 5,2 μονάδων τον Απρίλιο, με τα εν λόγω αποτελέσματα μάλιστα να αποκλίνουν σε μεγάλο βαθμό από τις 16,4 μονάδες που είχαν καταγραφεί μόλις δύο μήνες πριν.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν οι δείκτης να βρεθεί στις 7 μονάδες, με τα στοιχεία του Μαΐου να μην ανταποκρίνονται εν τέλει στις προσδοκίες τους.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες του κλάδου βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα κατά το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στις -4,4 μονάδες, έναντι 7 μονάδων τον προηγούμενη μήνα, ενώ στο -3,7 υποχώρησαν οι ανεκπλήρωτες παραγγελίες.

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον Dow Jones:



Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον S&P 500:



Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στον Nasdaq:


www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης