Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνείται εμπλοκή της Μόσχας στις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις ο Putin – Κατηγορεί τις ΗΠΑ

Αρνείται εμπλοκή της Μόσχας στις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις ο Putin – Κατηγορεί τις ΗΠΑ
Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνολογία που, όπως έχουν αναφέρει ορισμένοι ειδικοί, ότι εκλάπη από την NSA
Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν από την Παρασκευή (12 Μαΐου 2017), ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος Vladimir Putin, επιρρίπτοντας μάλιστα τις ευθύνες στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς «αυτές δημιούργησαν το κακόβουλο λογισμικό» (WannaCry και WannaCry 2).
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνολογία που, όπως έχουν αναφέρει ορισμένοι ειδικοί, ότι εκλάπη από την NSA.
Επίσης, μιλώντας από το Πεκίνο, ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε πως οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν την κυβερνοασφάλεια σε ένα «σοβαρό πολιτικό επίπεδο».
Μάλιστα, «έδειξε» τις Η.Π.Α. για το γεγονός ότι δεν υπέγραψαν μια συμφωνία κυβερνοασφάλειας με τη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε τουλάχιστον 150 χώρες έχουν επηρεαστεί μέχρι στιγμής από την άνευ προηγουμένου επέλαση των hackers.
Οι χάκερ χρησιμοποίησαν το εργαλείο για την κρυπτογράφηση αρχείων εντός των επηρεαζόμενων υπολογιστών, καθιστώντας τα απρόσιτα και ζήτησαν λύτρα - συνήθως 300 δολάρια σε bitcoin.
Τα θύματα έχουν πληρώσει περίπου 30.000 δολάρια σε λύτρα μέχρι στιγμής, ενώ το σύνολο αναμένεται να αυξηθεί ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα…

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης