Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία εξετάζει την απόσυρση των στρατευμάτων της από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας

Η Γερμανία εξετάζει την απόσυρση των στρατευμάτων της από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας
Η επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών επρόκειτο να γίνει αύριο Τρίτη και είχε προγραμματιστεί εδώ και εβδομάδες
Νέα ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας προξένησε η απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει σε βουλευτές της Bundestag να επισκεφτούν γερμανούς στρατιώτες σταθμεύουν στο Ιντσιρλίκ, με Γερμανούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και η ίδια η Καγκελάριος Angela Merkel, να χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την απόφαση και να διαμηνύουν πως θα εξεταστεί η απόσυρση των στρατευμάτων της χώρας από τη νατοϊκή βάση.
Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά και Πράσινοι στηρίζουν την πρόταση, προτείνοντας μάλιστα να μεταφερεθεί η βάση στην Ιορδανία.
Ειδικότερα, η επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών επρόκειτο να γίνει αύριο Τρίτη και είχε προγραμματιστεί εδώ και εβδομάδες.
Το περασμένο Σάββατο οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν θα επιτρέψουν την επίσκεψη, παραπέμποντας μεταξύ άλλων στην απόφαση των γερμανικών αρχών να παραχωρήσουν άσυλο σε Τούρκους αξιωματικούς τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.
Επισημαίνεται ότι η Γερμανία συμμετέχει στη νατοϊκή αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία με αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης