Τελευταία Νέα
Διεθνή

FΤ: Νίκη έκπληξη για τη Merkel στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας - Ο Schulz αδύναμος να την εκθρονίσει;

FΤ: Νίκη έκπληξη για τη Merkel στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας - Ο Schulz αδύναμος να την εκθρονίσει;
Βαριά ήταν η ήττα και για το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το οποίο απέτυχε να φτάσει τους στόχους του
Για νίκη έκπληξη της γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel στις εκλογές του κρατιδίου της Ρηνανίας - Βεστφαλίας κάνουν λόγο οι Financial Times οι οποίοι διερωτώνται εάν τελικά ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μ. Schulz μπορεί εντέλει να την εκθρονίσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
"Οι χριστιανοδημοκράτες (CDU) της A. Merkel κατάφεραν να κερδίσουν τον έλεγχο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας που παραδοσιακά ανήκει στους Σοσιαλιστές ( SPD)" αναφέρει το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για βαρύ πλήγμα στο πρόσωπο του Martin Schulz.
Βαριά ήταν η ήττα και για το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το οποίο απέτυχε να φτάσει τους στόχους του αφήνοντας την ακροδεξιά στην Ευρώπη λαβωμένη από μια ακόμη ήττα μετά από αυτή της Marine Le Pen, στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία το CDU κερδίζει το 34% των ψήφων, σημαντικά ενισχυμένο από το 26% στις προηγούμενες εκλογές του 2012, ενώ το SPD μένει δεύτερο με 31% έναντι 39% που είχε λάβει το 2012.
Ο Martin Schulz, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων χαρακτήρισε την ήττα προσωπική του υπόθεση λέγοντας οτι "είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για τον ίδιο".
Η νίκη της Merkel πάντως στις τοπικές εκλογές, έρχεται να επιβεβαιώσει την δημοτικότητα της ως "μια σταθερή Ευρωπαία ηγέτης" η οποία συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης