Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Erdogan

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Erdogan
Ο  τούρκος πρόεδρος, T. Erdogan, είπε ότι επιθυμεί την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το μεταναστευτικό, αλλά και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, με τον τούρκο πρόεδρο, T. Erdogan.
Στη συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός έθεσε τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει.
Στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.   
Για το  μεταναστευτικό ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η ΕΕ δεν υλοποιεί τη δέσμευσή της για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται ευρωπαϊκές χώρες, με τον Α. Τσίπρα να απαντά ότι η Ελλάδα επιδιώκει να εφαρμοστεί η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια αυτής συμφωνήθηκε συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, αναφέρεται ότι στη συζήτηση για το Κυπριακό δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης