Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οικονομία των ΗΠΑ επανακάμπτει δυναμικά, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός

tags :
Η οικονομία των ΗΠΑ επανακάμπτει δυναμικά, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός
Η ρευστοποίηση των λιανικών πωλήσεων - με κέρδη σε εννέα από τις 13 μεγάλες κατηγορίες – αντανακλά θετικά στη μείωση στις δαπάνες των νοικοκυριών, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας. 
Η οικονομία των Η.Π.Α βρίσκεται σε καλό δρόμο όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ότι οι αγορές λιανικής αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, αν και λιγότερο από το αναμενόμενο, μετά και τα κέρδη του Μαρτίου που είχαν μία πτώση, δείχνοντας πως η επιβράδυνση στις αρχές του 2017 ήταν παροδική.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σταθεροποιήθηκε τον Απρίλιο 2017 μετά την πρώτη πτώση μέσα σε ένα χρόνο, αν και από το Οκτώβριο του 2015 ο δείκτης που δεν περιελάμβανε τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση από έτος σε έτος.
Η ρευστοποίηση των λιανικών πωλήσεων - με κέρδη σε εννέα από τις 13 μεγάλες κατηγορίες - αντανακλά θετικά από την αρχή του έτους στη μείωση στις δαπάνες των νοικοκυριών, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας.
Τα αποτελέσματα του δείκτη δείχνουν ότι, ενώ οι επιχειρήσεις ξαναβρίσκουν κάποια οικονομική άνθηση, ο πληθωρισμός δύσκολα κινείται.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος συμβαδίζει με την άποψη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την οικονομία και τον πληθωρισμό, πριν από τη συνάντηση των πολιτικών ιθυνόντων στα μέσα Ιουνίου, όπου αναμένεται η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, στην τρίμηνη καταγραφή.
Ωστόσο, η Fed πιθανόν να μην επιταχύνει τον ρυθμό, εφόσον ο πληθωρισμός παραμείνει υποτονικός.
"Είναι μια αρκετά καλή γενική εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ", δήλωσε ο Sal Guatieri, ανώτερος οικονομολόγος της BMO Capital Markets στο Τορόντο.
"Οι καταναλωτικές δαπάνες ανακάμπτουν, αν και λιγότερο από όσο περιμέναμε.
Στο μέτωπο του πληθωρισμού, δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις τιμές και φαίνεται ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει το στόχο του Fed. "
Μια ξεχωριστή έκθεση του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, έδειξε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο τον Μάιο 2017 και ότι οι συνθήκες αγοράς για τα αγαθά των νοικοκυριών έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2005, ενισχύοντας τα σημάδια ότι οι Αμερικανοί παραμένουν αισιόδοξοι όσον αφορά τις δαπάνες.
Οι λεπτομέρειες της έκθεσης λιανικών πωλήσεων περιείχαν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αν η αγορά εργασίας είναι σταθερή, τότε μεγαλώνει και η ζήτηση των καταναλωτών, ενώ οι επιστροφές φόρων που καθυστέρησαν μέσα στο 2017 επιστρέφουν στους Αμερικανούς, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη τους επόμενους μήνες .
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε αυτοκίνητα, καύσιμα, ηλεκτρικές συσκευές, πάροχοι ίντερνετ, εστιατόρια, καταστήματα αθλητικών ειδών και καταστήματα οικοδομικών υλικών σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης