Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επιδημία του ιού Ebola πλήττει την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Είναι θανατηφόρος κατά 90%

tags :
Νέα επιδημία του ιού Ebola πλήττει την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Είναι θανατηφόρος κατά 90%
Ο Ebola προκάλεσε συναγερμό σε όλο τον κόσμο το 2013, όταν προκλήθηκε η χειρότερη εμφάνιση του ιού στον κόσμο στη Δυτική Αφρική - σκοτώνοντας περισσότερους από 11.300 ανθρώπους και μολύνοντας περίπου 28.600 άτομα
Ένα νέο είδος του θανατηφόρου ίου Ebola εντοπίστηκε στο Κονγκό στην Αφρική.
Όταν οι αγορές επηρεάζονται από εξωγενείς "κινδύνους" π.χ. ο αμερικανικός δείκτης βαρόμετρο S & P υπέστη σχεδόν μια μεγάλη διόρθωση όταν στα τέλη του 2014, ξέσπασε μια μεγάλη επιδημία Ebola στη δυτική Αφρική και σημειώθηκαν επίσης μεμονωμένα περιστατικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών άρχισαν να καταρρέουν και αυτές των κατασκευαστών εμβολίων Ebola να εκτοξεύονται.
Ευτυχώς, οι φόβοι ξεπεράστηκαν, η πτώση ξεπεράστηκε - ειδικά αφού ο Τζέιμς Μπούλναρντ της FED ανέφερε ότι το QE4 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει η πτώση της αγοράς - και ο S & P 500 κατέγραψε νέα υψηλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Ebola ξαναχτύπησε.
Τουλάχιστον ένα άτομο έχει βρεθεί θετικός στον ιό Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Η επανεμφάνιση του ιού επιβεβαιώθηκε από δοκιμές σε 9 άτομα που εντοπίστηκαν με αιμορραγικό πυρετό στην επαρχία Bas-Uele στα βορειοανατολικά της χώρας στις τις 22 Απριλίου 2017 , σύμφωνα με τη δήλωση, προσθέτοντας ότι δύο από τους πάσχοντες είχαν πεθάνει.
Ξεχωριστά, η SkyNews αναφέρει ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κήρυξε σε κατάσταση επιδημίας του Ebola την βορειοανατολική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ως αποτέλεσμα τριών θανάτων που συνδέονται με τον ιό και αντιμετωπίζει την κατάσταση «πολύ σοβαρά».
Αναφερόμενος στο ξέσπασμα που σημειώθηκε παραπάνω, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εξήγησε ότι ένας από αυτούς που απεβίωσαν είχε διαγνωσθεί θετικά στον ιό Ebola.
Ο ιός είναι θανατηφόρος σε ποσοστό έως 90% των περιπτώσεων σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ενώ πρόσφατα ανέπτυξε ένα πειραματικό εμβόλιο για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο Ebola προκάλεσε συναγερμό σε όλο τον κόσμο το 2013, όταν προκλήθηκε η χειρότερη εμφάνιση του ιού στον κόσμο στη Δυτική Αφρική - σκοτώνοντας περισσότερους από 11.300 ανθρώπους και μολύνοντας περίπου 28.600 άτομα, καθώς σάρωσε τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρρα Λεόνε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης