Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο κλείνουν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ρεκόρ για DAX και FTSE 100

Με άνοδο κλείνουν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ρεκόρ για DAX και FTSE 100
Από το σημερινό «πάρτι» απουσίαζαν ο ελληνικός, ο δανικός και οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες
Με κέρδη αποχαιρέτισαν την τρέχουσα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς πληθαίνουν οι αισιόδοξες φωνές για περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης, μετά και τα χθεσινά στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα, το επενδυτικό κοινό έχει στραμμένο το βλέμμα του στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου διαξάγεται η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7.
Εκεί, οι ανώτατοι αξιωματούχοι συζητούν για τις διεθνείς φορολογικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, αλλά και, κυρίως, για το εμπόριο, με αφορμή τις πολιτικές προστατευτισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση του Donald Trump.
Επιπλέον, η πολιτική αβεβαιότητα στη Γηραιά Ήπειρο έχει μειωθεί κατά πολύ, μετά και την επικράτηση του Emmanueal Macron στις γαλλικές εκλογές.
Ο γερμανικός DAX ανανέωσε σήμερα (12 Μαϊου 2017), μετά το χθεσινό «διάλειμμα», το ιστορικό του ρεκόρ, στις 12.770,41 μονάδες, ενώ ο δείκτης - βαρόμετρο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στις 7.434,05 μονάδες (+0,64%), παρά τη γενικότερη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει στο νησί το επικέιμενο Brexit!
Ο γαλλικός CAC 40 επέστρεψε σε θετικά πρόσημα, κλείνοντας με κέρδη 0,41% στις 5.405,42 μονάδες, ενώ, την ίδια στιγμή, ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκαν 0,33% και 0,43% αντίστοιχα, στις 10.897 και 21.575,45 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Europ Dow αυξήθηκε 0,3%, ενώ από το σημερινό «πάρτι» απουσίαζαν ο ελληνικός, ο δανικός και οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης