Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία από τους ΥΠΟΙΚ των G7 για τις πολιτικές Trump - «Ρίσκο για την παγκόσμια ανάπτυξη»

Ανησυχία από τους ΥΠΟΙΚ των G7 για τις πολιτικές Trump - «Ρίσκο για την παγκόσμια ανάπτυξη»
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι υπουργοί Οικονομικών των G7 συμφώνησαν ομόφωνα σε ένα προσχέδιο, χωρίς όμως να το έχουν εγκρίνει ακόμη
Οι υπουργοί Οικονομικών των G7 (Ιαπωνία, Η.Π.Α., Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία), εκτός των Η.Π.Α. φυσικά, οι οποίοι συναντώνται στο Μπάρι της Ιταλίας μεταξύ 11 και 13 Μαϊου 2017, εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση του Donald Trump, όπως δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Οι έξι υπουργοί επικεντρώθηκαν στον αντίκτυπο και το ρίσκο που θα προσθέσουν στην παγκόσμια οικονομία οι πολιτικέςτου Ρεπουμπλικάνου σχετικά με το εμπόριο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τη φορολογία.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι υπουργοί Οικονομικών των G7 συμφώνησαν ομόφωνα σε ένα προσχέδιο για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Μπάρι, χωρίς όμως να το έχουν εγκρίνει ακόμη.
Εκτός από το ελληνικό ζήτημα που συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου, οι υπουργοί επικεντρώθηκαν στην οικονομική ανισότητα, στο διεθνές φορολογικό σύστημα, στην ψηφιακή ασφάλεια και, κυρίως, στο εμπόριο.
«Χρειαζόμαστες ισχυρές Η.Π.Α. για να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες πολιτικές, αλλά σε βιώσιμο επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ο «οικοδεσπότης» Pier Carlo Padoan σχολιάσει πως η φορολογική μεταρρύθμιση του κ. Trump είναι «φιλόδοξη».
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Pierre Moscovici, είπε πως ελπίζει η αμερικανική κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο:
«Μπορούμε να συζητήσουμε, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, αλλά είμαστε στον ίδιο κόσμο και στην ίδια βάρκα»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης