Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Putin για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο - Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών

Παρέμβαση Putin για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο - Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών
Κύριο καθήκον μας είναι η ενίσχυση της στρατηγικής διμερούς συνεργασίας, ώστε να περιοριστεί η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας είπε από την πλευρά ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Κορέας
΄Ετοιμος να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κρίση της κορεατικής χερσονήσου, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή, εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος είχε σήμερα (12/5/) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Moon  Jae –in, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Σεούλ.
Κύριο καθήκον μας είναι η ενίσχυση της στρατηγικής διμερούς συνεργασίας, ώστε να περιοριστεί η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας είπε από την πλευρά ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Κορέας.
«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο προκειμένου η Βόρεια Κορέα να σταματήσει με τις πυρηνικές προκλήσεις της και να προχωρήσει στον δρόμο της αποπυρηνικοποίησης», ανέφερε ο Moon στην 20λεπτη συνομιλία, που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του.
«Στόχος μου είναι επίσης να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να αρχίσουμε τάχιστα συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων», σημείωσε ο Moon, αναφερόμενος στις επαφές με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της  Πιονγκγιάνκ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας
Οι συνομιλίες αυτές τερματίστηκαν άδοξα  το 2008, όταν η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πυραυλική δοκιμή.
Η ένταση στην περιοχή κορυφώθηκε το 2017 λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Βορείου Κορέας και της ανησυχίας για μία έκτη δοκιμή ή την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο φιλελεύθερος Moon υποστηρίζει μια πιο φιλική προσέγγιση με τη Βόρεια Κορέα σε σύγκριση με τον συντηρητικό προκάτοχό του.
Η Moon εξέφρασε επίσης την ελπίδα, πως οι δύο χώρες θα είναι σε θέση να συνεργαστούν στην ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης ενός αγωγού φυσικού αερίου από τη Σιβηρία στη Νότια Κορέα.
Ο Putin εμφανίστηκε επίσης έτοιμος να παράσχει βοήθεια σε όλα τα θέματα, που συζήτησαν, ενώ εξέφρασαν την πρόθεση να ανταλλάξουν επισκέψεις.
Οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν μία πρώτη συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στη Γερμανία τον Ιούλιο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης