Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με αιχμή την ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με αιχμή την ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ της Γερμανίας
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η γερμανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017
Στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσφέρει η ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο α΄τρίμηνο του 2017.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,27% στις 7.406 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,20% στις 12.730 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν 0,05% στις 5.385 μονάδες.
Σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε η γερμανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis, δεχόμενη ώθηση από την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και λόγω της έντονης δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,4% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 κατέγραψε ανάπτυξη με ρυθμό 0,6%.
Τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαίωσαν πλήρως τις προβλέψεις των οικονομολόγων, με την ετήσια ανάπτυξη στη Γερμανία να ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη των ΗΠΑ, η οποία διαμορφώθηκε μόλις στο 0,7% για το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, η Γερμανία κατέγραψε επίσης ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες, με τον Καναδά να είναι η μόνη χώρα που ενδέχεται να την ξεπεράσει, όταν ανακοινωθούν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κατά τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Σύμφωνα με την Destatis, ο ήπιος χειμερινός καιρός συνέβαλε στην απότομη άνοδο του κατασκευαστικού κλάδου, με την αύξηση της ζήτησης προς τα γερμανικά αγαθά να συμβάλλει επίσης στην άνοδο της οικονομίας, την ίδια στιγμή που ελάφριά άνοδο κατέγραψαν και η ιδιωτική κατανάλωση και οι δημόσιες δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης