Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Δεν θα ευνοηθούν οι πλούσιοι από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Trump: Δεν θα ευνοηθούν οι πλούσιοι από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις
Οι προβλέψεις για 3% της ανάπτυξης είναι χαμηλές τονίζει ο αμερικανός πρόεδρος
Στοπ στις φωνές που θέλουν η ανάπτυξη των ΗΠΑ να πλήγεται από το πρόραμμα των φορολογικών ελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει, βάζει ο Donald Trump σε συνέντευξη του στο Economist.
Ο αμερικανός πρόεδρος παραδέχεται πως το υπό κατάθεση νομοσχέδιο πιθανό να αυξήσει το έλλειμμα τα επόμενα δύο χρόνια, δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας.
Αναλυτές έχουν εκφράσει προβληματισμούς για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που εξέδωσε η ομάδα Trump, μειώνοντας το συντελεστή φορολογίας στις εταιρείες στο 15%, έναν ειδικό φόρο επαναπατρισμού για τα μετρητά που κατέχουν οι εταιρείες στο εξωτερικό και άλλες αλλαγές που ευνοούν κυρίως τους πλούσιους.
Ο κ. Trump αμφισβήτησε ότι οι πλουσιότεροι θα είναι οι μεγαλύτεροι ευνοημένοι των σχεδίων του, σημειώνοντας ότι θα χάσουν το δικαίωμα σε πολλές μειώσεις.
"Η δημιουργία ενός ενιαίου ΦΠΑ θα ευθυγραμμίσει την Αμερική με τις περισσότερες χώρες όπως το Μεξικό, ενδεχομένως διευκολύνοντας κάποιες εμπορικές διαφωνίες", προτείνει.
Βέβαια η έννοια του ΦΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες, πάντα κατά τον ίδιο είναι κάτι που ξενίζει, καθώς είναι μαθημένοι σε ένα σύστημα φορολόγησης, βάσει του εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης