Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 20% αναμένει να μειωθούν τα κέρδη της μέχρι το Μάρτιο του 2018, η Nissan

tags :
Στο 20% αναμένει να μειωθούν τα κέρδη της μέχρι το Μάρτιο του 2018, η Nissan
Μείωση κερδών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναμένεται στις ΗΠΑ
Σημαντική μείωση των κερδών της αναμένει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, ακολουθώντας την πορεία και των δύο ανταγωνιστριών εταιρειών Honda και Toyota.
Η ιαπωνική εταιρεία αναμένει μείωση 19% στα κέρδη της μέχρι το Μάρτιο του 2018, ποσό που μεταφράζεται σε 4,7 δις δολάρια, μικρότερο σε σχέση με τα 5,8 που προέβλεπαν οι αναλύσεις.
Σημαντική καθυστέρηση πάντως παρατηρείται στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπου και εκεί ο ανταγωνισμός είναι έντονος με τις Honda και Toyota, παρόλο που η ζήτηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει αυξηθεί για τα οχήματα από την Ιαπωνία.
Στις ΗΠΑ πάντως αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις κατά 1,2% για το έτος 2017-2018, μικρότερο βέβαια από το 4,2 % του προηγούμενου έτους.
Η κερδοφορία της Nissan θα επηρεαστεί επίσης από την αύξηση του ερευνητικού κόστους για την ανάπτυξη της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, αλλά και του κόστους υλικών όπως ο χάλυβας.
Η Toyota προειδοποίησε ότι το καθαρό της κέρδος θα μειωθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά – για πρώτη φορά μετά το 1994 – λόγω του ισχυρότερου γιεν και της αύξησης της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης