Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Trump με Erdogan στο Λευκό Οίκο - Στο επίκεντρο Gullen, Κούρδοι και τρομοκρατία

Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Trump με Erdogan στο Λευκό Οίκο - Στο επίκεντρο Gullen, Κούρδοι και τρομοκρατία
Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και ένα νέο ζήτημα, καθώς η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως θα εξοπλίσει με ακόμη βαρύττερο οπλισμό τις κουρδικές δυνάμεις 
Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Recep Tayyip Erdogan, στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης (16-17/5) του Τούρκου Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι δύο ηγέτες θα επικενετρωθούν στην ενίσχυση διμερών σχέσεων και την εμβάθυνση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Ωστόσο, με τον όρο «τρομοκρατία», η Άγκυρα εννοεί και την οργάνωση «FETO» του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, ο οποίος, αν και ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των Η.Π.Α., κατηγορείται για την ενορχήστρωση τπυ αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονικής μας ζώρα, την 15η Ιουλίου 2016.
Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και ένα νέο ζήτημα, καθώς εκτός από το ότι Αμερικανοί και Κούρδοι κάνουν κοινές περιπολίες στη Συρία, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως θα εξοπλίσει με ακόμη βαρύττερο οπλισμό τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, προκειμένου να τους στηρίξει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης