Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλη στον... πλανήτη Άρη σχεδιάζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το 2117

Πόλη στον... πλανήτη Άρη σχεδιάζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το 2117
Ενδιαφέρον από 138 κυβερνήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα
Μετά την κατασκευή μίας πόλης από το μηδέν στην έρημο το Ντουμπάι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευελπιστούν να κάνουν κάτι παρόμοιο όχι σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη μας αλλά στον πλανήτη Άρη.
Το Φεβρουάριο ανακοινώθηκε και σήμερα παρουσιάστηκε από την αραβική χώρα το αν μη τι άλλο υπέρ του δέοντος φιλόδοξο σχέδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και μακέτες.
Το πλάνο θα πάρει σάρκα και οστά στην κυριολεξία σε έναν αιώνα, αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2117.
"Είναι ένα εγχείρημα που αφορά όλη την ανθρωπότητα και όχι μόνο τη χώρα μας", ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του προγράμματος, "είναι όμως και μία προσπάθεια να μην μείνουν πίσω τα Εμιράτα στη μάχη της κατάκτησης του διαστήματος", συνεχίζει.
"Από τη στιγμή μάλιστα που οι επιστήμονες εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη μας και του ανθρωπίνου είδους, ο άνθρωπος καλείται να φροντίσει για τις επόμενες γενιές, παρέχοντας τεχνολογίες που θα είναι απαραίτητες για την επιβίωση του".
Έτσι οι εικόνες που έχουμε από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όσο εξελίσσεται η ανθρωπότητα, δυναμώνει την πεποίθηση πως τελικά κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης