Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους για εξοπλισμό των Κούρδων

Ο Erdogan ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους για εξοπλισμό των Κούρδων
Νωρίτερα σήμερα (10/5/2017) και ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν, λέγοντας πως η απόφαση αυτή θα μπορούσε να πλήξει και τις ίδιες τις ΗΠΑ
Την οργή της Άγκυρας έχει προκαλέσει η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμό τους Κούρδους αντάρτες στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν χωρίς καμία καθυστέρηση την απόφασή τους αυτή. 
Μάλιστα ο Erdogan εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να έχουν ανακαλέσει την απόφασή τους,μέχρι  τη στιγμή που θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump εντός του Μαΐου 2017.
«Η μεγαλύτερή μου ευχή είναι (οι ΗΠΑ) να ανακαλέσουν αυτό το λάθος τους, χωρίς καθυστέρηση», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου. 
Θέλω  να πιστεύω ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα βρεθούν δίπλα στην Άγκυρα και όχι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συνέχισε ο Erdogan.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan ζήτησε από την Ουάσιγκτον να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της περί εξοπλισμού των Κούρδων μαχητών.
Νωρίτερα σήμερα (10/5/2017) και ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν, λέγοντας πως η απόφαση αυτή θα μπορούσε να πλήξει και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης