Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κινήσεις Trump οδηγούν σε απώλειες τη Wall Street – Στο -0,26% ο Dow Jones

Οι κινήσεις Trump οδηγούν σε απώλειες τη Wall Street – Στο -0,26% ο Dow Jones
Η πτώση θα ήταν υψηλότερη αν το πετρέλαιο δε βρισκόταν σε άνοδο (στο +1,4% το αργό και τα 45,5 δολάρια, στο +1,4% το Brent και τα 49,2 δολάρια)
Η ξαφνική αποπομπή του James Comey από το «τιμόνι» του FBI (Federal Βureau οf Ιnνestigatiοn) προκάλεσε «σοκ» στις Η.Π.Α., με αποτέλεσμα οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street να μη μείνουν ανεπηρέαστοι.
Όπως αναφέρουν στο FBI, ο ίδιος ο κ. Comey και οι συνεργάτες του νόμιζαν ότι η επιστολή του Λευκού Οίκου ήταν φάρσα ή ένα πικρόχολο αστείο, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α. που Πρόεδρος απολύει τον επικεφαλής του FBI.
Λίγες ώρες λοιπόν μετά την απόλυσή του, στο FBI βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη οι πολιτικές κι ενδοϋπηρεσιακές ζυμώσεις για τον πιθανό αντικαταστάτη του.
Για το σκοπό αυτό έχουν δρομολογηθεί συσκέψεις μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της υπηρεσίας με το βασικό ερώτημα να εντοπίζεται στο ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει.
Επισημαίνεται ότι η αποπομπή του κ. Comey πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI για το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου και της Ρωσίας.
Ο κ. Comey ήταν επιλογή του Batack Obama και είχε συμπληρώσει 6,5 χρόνια υπηρεσίας στη διεύθυνση του FBI, ενώ είναι ο τρίτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας στις Η.Π.Α. που αποπέμφθηκε από τον Donald Trump, μετά την αποπομπή του Preet Bharara από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, αλλά και την απόλυση της υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Sally Yates.
Ως αποτέλεσμα, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average υποχωρεί, περί τις 16:36, στις 20.922,11 μονάδες (-0,26%), «χάνοντας» τις 21.000 μονάδες, ενώ η πτώση θα ήταν υψηλότερη αν το πετρέλαιο δε βρισκόταν σε άνοδο (στο +1,4% το αργό και τα 45,5 δολάρια, στο +1,4% το Brent και τα 49,2 δολάρια).
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,11% (στις 2.394,35 μονάδες), ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έβαλε «στοπ» στα απανωτά του ρεκόρ, βρισκόμενος στις 6.115,45 μονάδες (-0,08%).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης