Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβλήματα αντιμετωπίζει ο Trump με την αντικατάσταση του Obamacare

ΗΠΑ: Προβλήματα αντιμετωπίζει ο Trump με την αντικατάσταση του Obamacare
Ασθενείς με καταστάσεις όπως η επιληψία ή ο καρκίνος θα αφαιρεθούν από την ασφαλιστική δεξαμενή

Μια από τις βασικές ανησυχίες γύρω από την επικείμενη κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare είναι το τι θα γίνει με τους Αμερικανούς με προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση.
Επί του παρόντος, στο πλαίσιο του ACA, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να αποκτήσουν κάλυψη χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν πρόσθετη πριμοδότηση, όπως μεταδίδει το Zerohedge.
Ωστόσο, ο Αμερικανικός νόμος περί υγειονομικής περίθαλψης (AHCA) του Trump θα το αλλάξει αυτό.
 Όπως αναφέρει ο Martin Armstrong του Statista, σύμφωνα με το νέο νόμο, οι πολιτείες θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση να τους επιτραπεί να χρεώνουν επιπλέον.
Ασθενείς με καταστάσεις όπως η επιληψία ή ο καρκίνος θα αφαιρεθούν από την ασφαλιστική δεξαμενή και θα τοποθετηθούν σε ένα ταμείο «υψηλού κινδύνου», γεγονός που σημαίνει ότι οι πιο υγιείς θα μπορούν να απολαμβάνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα.
Εκείνοι που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου θα επιδοτούνται από την κυβέρνηση και το κόστος θα καταβάλλεται από έναν ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 138 δισ. δολαρίων, κατανεμημένου σε βάθος δέκα χρόνων.
Παρόλο που θεωρητικά πρόκειται για καλή ιδέα, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ μικρός αν ο αριθμός των πολιτειών που θελήσουν να δημιουργήσουν ταμεία υψηλού κινδύνου είναι μεγάλος.
Εάν συμβεί αυτό τότε το 27% των μη ηλικιωμένων ενηλίκων που έχουν μια προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση θα μπορούσε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει τον λογαριασμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης