Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Το bullish σενάριο για το πετρέλαιο το 2017 και τα επόμενα έτη

MarketWatch: Το bullish σενάριο για το πετρέλαιο το 2017 και τα επόμενα έτη
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε επέκταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής τουλάχιστον έως το τέλος του 2017
Τα αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά 50 εκατ. βαρέλια φέτος, εάν επεκταθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ αν και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επεκταθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2017 αν όχι και παραπέρα.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στο MarketWatch, ο Thomas H. Kee (πρώην broker της Morgan Stanley), o οποίος υποστηρίζει ότι οι μειώσεις στα παγκόσμια αποθέματα έχουν ήδη σημειωθεί, αλλά όχι στις ΗΠΑ ή στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπου τα αποθέματα έχουν αυξηθεί μετά το τελευταίο έτος.
Όταν οι μειώσεις των αποθεμάτων αρχίζουν να επηρεάζουν τα εγχώρια αποθέματα, η αντίληψη στην αγορά πετρελαίου θα είναι δραματικά πιο διαφορετική από ό,τι ήταν πρόσφατα.



Οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να περιορίσουν την υπερπροσφορά.
Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες έχουν πραγματοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια των περιόδων χαμηλής ζήτησης.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, εάν ο ΟΠΕΚ δεν επεκτείνει τη συμφωνία, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για τις τιμές, σε αντίθεση με την παράταση της συμφωνίας, και από αυτά τα επίπεδα είναι αρκετά bullish.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚ, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εποχικά χαμηλής περιόδου κατά περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα το α' 3μηνο και κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως κατά το δεύτερο.
Αυτό δεν περιλαμβάνει τα αποθέματα της Καραϊβικής και άλλες περιοχές όπου οι μετρήσεις είναι λιγότερο διαθέσιμες.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά περίπου 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο τρίτο τρίμηνο και κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα στο τέταρτο τρίμηνο εάν η συμφωνία ΟΠΕΚ επεκταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης