Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα του Macron - Τι απειλεί την προεδρία του

Politico: Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα του Macron - Τι απειλεί την προεδρία του
Το δημοσίευμα μιλάει για την «επιτακτική» ανάγκη αναδιαμόρφωσης της γαλλικής οικονομίας και βιομηχανίας
Τι σηματοδοτεί η εκλογική νίκη του νέου προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron στις εκλογές της Κυριακής (7/5/2017) κατά το Politico.
Κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό του για τα  «Πέντε σημεία-κλειδιά της εκλογικής νίκης του Macron στη Γαλλία».
Αναφέρεται σε «νίκη της παγκοσμιοποίησης και της ανοιχτής οικονομίας» επιχειρώντας να δώσει τον παλμό της προεδρικής ψήφου στη Γαλλία.
Το δημοσίευμα μιλάει για την «επιτακτική» ανάγκη αναδιαμόρφωσης της γαλλικής οικονομίας και βιομηχανίας, ενώ εκτιμάται ότι οι διατλαντικές σχέσεις θα εξακολουθήσουν να κινούνται στην ίδια γραμμή, παρά τις όποιες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει η προεδρία Trump.
Το Politico σημειώνει, ωστόσο, ότι παρά τα νικηφόρα για τον Macron αποτελέσματα, το τέρας του λαϊκισμού εξακολουθεί να κάνει την απειλητική εμφάνισή του, εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών για το υψηλό αντίτιμο της παγκοσμιοποίησης.
Για τον λόγο αυτό, συνεχίζει, αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για το νέο Γάλλο πρόεδρο να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
Εξάλλου το μεγάλο του στοίχημα έγκειται στο να επουλώσει τις πληγές μίας βαθιά διχασμένης Γαλλίας δίχως να εγκαταλείψει τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα .  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης