Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τράπεζες θα μετακινήσουν 9.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία λόγω του Brexit

Reuters: Οι τράπεζες θα μετακινήσουν 9.000 θέσεις εργασίας από τη Βρετανία λόγω του Brexit
Φρανκφούρτη και Δουβλίνο έχουν μπει στο μικροσκόπιο των τραπεζών
Στη μεταφορά περίπου 9.000 θέσεων εργασίας από τη Βρετανία προς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα προχωρήσουν τα επόμενα δυο χρόνια οι τράπεζες, ενόψει του Brexit, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις και τις σχετικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη εβδομάδα η Standard Chartered και η JP Morgan ήταν οι τελευταίες τράπεζες που σκιαγράφησαν τα σχέδια τους για τις ευρωπαϊκές τους επιχειρήσεις μετά το Brexit.
Δεκατρείς μεγάλες τράπεζες, όπως η Goldman Sachs, η UBS και η Citigroup έδωσαν ένδειξη για το πώς θα διαμορφώσουν τις δραστηριότητες τους στην Ευρώπη όπως να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ όταν η Βρετανία εγκαταλείψει το μπλοκ.
Οι συνομιλίες με τις χρηματοπιστωτικές αρχές στην Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά οι τράπεζες ενισχύουν συνεχώς τα σχέδια για τη μετακίνηση προσωπικού και επιχειρήσεων.
Μάλιστα, επικεφαλής επενδυτικής τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι τα σχέδια τους ενόψει του Brexit είναι σε πλήρη εξέλιξη και ότι δεν υπάρχει λόγος αναμονής.
Ωστόσο, τα σχέδια μεγάλων τραπεζών όπως η Credit Suisse και η Bank of America αλλα και άλλων μικρότερων εξακολουθούν να είναι άγνωστες.
Πάντως, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο αναδεικνύονται ως οι μεγαλύτεροι νικητές από τα σχέδια μετεγκατάστασης.
Έξι από τις 13 τράπεζες προτιμούν να ανοίξουν εκεί ένα νέο γραφείο ή να μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στη Φρανκφούρτη.
Τρεις από τις τράπεζες θα προσπαθήσουν να επεκταθούν στο Δουβλίνο.
Πιο αναλυτικά, η Deutsche Bank δήλωσε στις 26 Απριλίου ότι έως 4.000 θέσεις βρετανικές θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να μετακινηθούν στη Φρνακφούρτη και άλλες περιοχές εντός της ΕΕ.
Η JP Morgan ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια της για να μετακινήσει εκατοντάδες υπαλλήλους σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις τα επόμενα δυο χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Stuart Gulliver, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας περί μετακίνησης 1.000 υπαλλήλων της τράπεζας στο Παρίσι ήταν βασισμένη σε ένα «σκληρό σενάριο Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης