Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ακόμα ένας Αμερικάνος τέθηκε υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα - Συνολικά κρατούνται τέσσερις

Reuters: Ακόμα ένας Αμερικάνος τέθηκε υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα - Συνολικά κρατούνται τέσσερις
Οι δύο κρατούμενοι συνελήφθησαν πρόσφατα και εργάζονταν σε πανεπιστήμιο της Πιονγκγιάνγκ, ενώ οι άλλοι δύο στις αρχές του 2016
Υπό κράτηση είναι στη Βόρεια Κορέα ένας ακόμα Αμερικάνος πολίτης που θεωρήθηκε ύποπτος για δράση ενάντια στο καθεστώς, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις αρχές της ασιατικής χώρας.
Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία θα πρόκειται για τον τέταρτο Αμερικάνο πολίτη που κρατείται στη Β. Κορέα.
Ο Κim Hak Song που συνελήφθη το Σάββατο 6 Μαϊου δούλευε στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ και θεωρήθηκε ύποπτος για εχθρικές ενέργειες ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Ένας τρίτος Αμερικάνος πολίτης ο Kim Sang Dok, που σχετίζεται με την ίδια σχολή, είχε συλληφθεί για παρόμοιο λόγο στα τέλη Απριλίου 2017.
Το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ ιδρύθηκε το 2010 από Χριστιανούς Ευαγγελιστές και οι φοιτητές του είναι κυρίως από την ελίτ της χώρας.
Για αυτό τον λόγο έχει θέματα που θεωρούνται ταμπού στη Βόρεια Κορέα, όπως ο καπιταλισμός και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει πολλές φορές τις αρχές της ασιατικής χώρας για καταστολή της ανεξιθρησκείας.
Η είδηση για τους δύο ανθρώπους που συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ήρθε τη στιγμή που η ένταση ανεβαίνει στην κορεάτικη χερσόνησο.
Η Βόρεια Κορέα είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν Αμερικάνους κρατούμενους για να αποθαρρύνει επισκέψεις διάσημων από τις ΗΠΑ, με τις οποίες δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.
Οι άλλοι δύο Αμερικάνοι που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα είναι ο 22χρονος σπουδαστής Otto Warmbier και ο 62χρονος Kim Dong Chul.
Ο πρώτος κρατείται από τον Ιανουάριο του 2016 και έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή προσπάθησε να κλέψει ένα προπαγανδιστικό πανό.
Ο δεύτερος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2016 και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για υπονόμευση.
Κανείς από τους δύο δεν έχει εμφανιστεί πουθενά μετά τις καταδίκες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης