Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις κάλπες σήμερα 7/5 και οι Γερμανοί – Εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν

Στις κάλπες σήμερα 7/5 και οι Γερμανοί – Εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν
Από το 2012 στο κρατίδιο αυτό πρώτη δύναμη είναι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), στους οποίους ηγείται ο Martin Schulz
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, 7 Μαΐου 2017, οι πολίτες του κρατιδίου Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν της Γερμανίας, πέντε περίπου μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου για την Καγκελαρία.
Οι κάτοικοι του κρατιδίου, που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, ψηφίζουν σήμερα το περιφερειακό τους κοινοβούλιο.
Η αγροτική αυτή περιοχή με τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της εκπροσωπεί λιγότερο από το 3% του πληθυσμού της Γερμανίας, με το αποτέλεσμα όμως να παρακολουθείται στενά, καθώς πρόκειται για την προτελευταία εκλογική αναμέτρηση πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), με τις πρώτες εκτιμήσεις να γίνονται αμέσως γνωστές.
Από το 2012 στο κρατίδιο αυτό πρώτη δύναμη είναι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), στους οποίους ηγείται ο Martin Schulz.
Σύμφωνα όμως με την τελευταία δημοσκόπηση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, το SPD φαίνεται να συγκεντρώνει το 29% των ψήφων, έναντι 32% για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Angela Merkel.
Μετά το Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν το επόμενο τεστ θα είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Σοσιαλδημοκράτες, με τις εκλογές στις 14 Μαΐου, στο παραδοσιακό τους προπύργιο τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης