Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Θύμα επιθέσεων από χάκερς δέχθηκε ο Macron - Το επιτελείο του κατηγορεί τη Ρωσία

Telegraph: Θύμα επιθέσεων από χάκερς δέχθηκε ο Macron - Το επιτελείο του κατηγορεί τη Ρωσία
Οι επιθέσεις, πίσω απο τις οποίες βρίσκεται η Ρωσία, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημοκρατία
«Θύμα» μαζικών επιθέσεων από χάκερς δέχθηκε ο γάλλος υποψήφιος Emmanuel Macron με το επιτελείο του να κατηγορεί για αυτό τη Ρωσία.
Όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Telegraph, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας το διαδίκτυο και τα social media κατακλείστηκε από διαρροές δεκάδων εγγράφων που αφορούν τον Macron και παραποιήθηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν μια αίσθηση αμφιβολιών στους ψηφοφόρους του, λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Τα βέλη του επιτελείου του Macron, με ανακοίνωσή τους, στράφηκαν προς τη Ρωσία η οποία, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. είχε παρέμβει και στις αμερικανικές εκλογές προς όφελος του Donald Trump.
«Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν θα το ανεχτούμε» τονίζει η ανακοίνωση του Macron ο οποίος κάνει λόγο για κίνδυνο της Δημοκρατίας με τη Ρωσία να μην έχει ακόμη δώσει εξηγήσεις.

Παρέμβαση της  Επιτροπής Ελέγχου της Προεκλογικής Εκστρατείας

Η Επιτροπή Ελέγχου της Προεκλογικής Εκστρατείας ζήτησε σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες να μην αναμεταδίδουν το περιεχόμενο των εσωτερικών εγγράφων που υποκλάπηκαν από την ομάδα του Macron και τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από "κυβερνοεπίθεση".
Η επιτροπή αυτή συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε μετά "την κυβερνοεπίθεση που υπέστη η προεκλογική ομάδα του Macron", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης