Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Οι περιορισμοί για τη γυναίκα στην αγορά εργασίας, επηρεάζουν την ανάπτυξη

tags :
Yellen (Fed): Οι περιορισμοί για τη γυναίκα στην αγορά εργασίας, επηρεάζουν την ανάπτυξη
«Αν αυτά τα εμπόδια παραμείνουν, θα σπαταλήσουμε τις δυνατότητες πολλών πολιτών μας και θα υποστεί σημαντική απώλεια η παραγωγική ικανότητα της οικονομίας μας»
Η άρση των περιορισμών για τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία θα μπορούσε να ωφελήσει τις ΗΠΑ με την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας, τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) Janet Yellen.
Το χάσμα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών έχει συρρικνωθεί, αλλά είναι ακόμα σημαντικό, όπως και η υποεκπροσώπηση των γυναικών σε ορισμένα επαγγέλματα και βιομηχανίες σημείωσε μιλώντας σε εκδήλωση.
Είπε επίσης ότι απαιτείται περισσότερη ευελιξία για να ενισχυθούν οι γυναίκες να εξισορροπήσουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.
«Αν αυτά τα εμπόδια παραμείνουν, θα σπαταλήσουμε τις δυνατότητες πολλών πολιτών μας και θα υποστεί σημαντική απώλεια η παραγωγική ικανότητα της οικονομίας μας σε μια εποχή που η γήρανση του πληθυσμού και η χαμηλή αύξηση της παραγωγικότητας ήδη επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε η Yellen.
Η πρόεδρος της Fed υπογράμμισε ότι μεταξύ του 1948 και του 1990, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό συνέβαλε κατά περίπου μισή εκατοστιαία μονάδα ετησίως στο δυνητικό ρυθμό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ.
Ωστόσο, το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών που εργάζονται στην παραγωγική ηλικία ανέρχεται περίπου στο 75% ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 88%
Μια πρόσφατη μελέτη εκτιμά ότι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στο επίπεδο των ανδρών θα αυξήσει το αμερικανικό ΑΕΠ κατά 5%" ανέφερε ο Yellen επικαλούμενη τη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στις υποσημειώσεις.
Η Yellen  σημείωσε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις, όπως οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, η φροντίδα των παιδιών και η οικογενειακή άδεια, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης