Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τη Le Pen στον καθεδρικό ναό της πόλης Ρενς

tags :
Γαλλία: Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τη Le Pen στον καθεδρικό ναό της πόλης Ρενς
Οι διαδηλωτές καλούσαν την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου να «επιστρέψει πίσω τα χρήματα»
Αποδοκιμάστηκε η προεδρική υποψήφια Marine Le Pen στον καθεδρικό ναό της πόλης Ρενς, όπου πραγματοποίησε σήμερα (5/5/2017) αιφνιδιαστική επίσκεψη, κατά την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας.
Οι διαδηλωτές καλούσαν την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου να «επιστρέψει πίσω τα χρήματα». 
Αφορμή για τις αποδοκιμασίες ήταν οι δικαστικές έρευνες για τη Le Pen και το Εθνικό Μέτωπο αναφορικά με τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος από 2012, με υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης βοηθών ευρωβουλευτών και με την κληρονομιά της οικογένειας Λεπέν.
H Le Pen έφθασε στον ναό της πόλης Ρενς συνοδευόμενη από τον εκλογικό σύμμαχό της, Nicolas Dupont Aignan  πρόεδρο του σχηματισμού «Όρθια Γαλλία».
Εξήλθαν του καθεδρικού ναού από μια κρυφή πόρτα κάτω από τις αποδοκιμασίες και έγιναν επίσης στόχοι αντικειμένων που έριχναν οι διαδηλωτές.
«Οι υποστηρικτές του Macron ενεργούν βίαια παντού, ακόμη και στον καθεδρικό ναό της Ρενς, τόπο συμβολικό και ιερό. Ουδεμία αξιοπρέπεια», έγραψε η Le Pen στο Twitter.
«Αξιοθρήνητες διαδηλώσεις στη Ρενς αριστεριστών που δεν σέβονται καθόλου τη δημοκρατία και την Ιστορία της Γαλλίας», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Dupont Aignan.
Εικάζεται, πως οι περίπου 100 διαδηλωτές είναι υποστηρικτές του αντιπάλου της Emmanuel Macron ή του αριστερού Jean Luc Melenchon.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης