Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη σε S&P και Nasdaq μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Οριακή πτώση στον Dow Jones

Κέρδη σε S&P και Nasdaq μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Οριακή πτώση στον Dow Jones
Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε ακόμα περισσότερο, στο 4,4% έναντι 4,5% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2007
Με κέρδη εκκίνησαν τη σημερινή (5 Μαΐου 2017) συνεδρίαση ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq, ήτοι 0,13% και 0,20%, στις 2.392,65 και 6.087,28 μονάδες αντίστοιχα, μετά τα άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,07%, περί τις 16:35, βρισκόμενος στις 20.936,85 μονάδες, ελέω των εξαγγελιών του Donald Trump για «διάσπαση» των δραστηριοτήτων λιανικής και επενδυτικής στις μεγάλες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα, οι νέες θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη τον Απρίλιο 2017, καταδεικνύοντας την ισχυρή ανάπτυξη που εξακολουθεί να πραγματοποιεί η οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 211 χιλιάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν οι νέες θέσεις εργασίας να διαμορφωθούν στις 190 χιλιάδες.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε ακόμα περισσότερο, στο 4,4% έναντι 4,5% τον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χαμηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2007.
Σε ότι αφορά τον μέσο μισθό της αγοράς εργασίας εκτός του ιδιωτικού τομέα, αυτός αυξήθηκε κατά +0,3% στα 26,19 δολ. ανά ώρα, την ίδια στιγμή που ο ωριαίος μισθός ενισχύθηκε κατά +2,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016.
Να σημειώσουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία της για τις νέες θέσεις εργασίας του Μαρτίου κατά 19 χιλιάδες, στις 79 χιλιάδες συνολικά.
Χθες, η ψήφιση του νόμου από τη Γερουσία για τις ομοσπονδιακές δαπάνες των Η.Π.Α. επέφερε σίγουρα μία προσωρινή ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας.
Ο νόμος του οποίου τα κονδύλια ανέρχονται σε 1,163 τρισ. δολάρια, αναμένεται να υπογραφεί αύριο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.
Ο νόμος εγκρίθηκε από τη Γερουσία με 79 ψήφους υπέρ έναντι 18 κατά, την επομένη της έγκρισής του με 309 ψήφους υπέρ έναντι 118 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο νόμος αυτός έρχεται μετά από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία και τους δημοκρατικούς.
Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά διατηρεί αρκετές δαπάνες που θεωρούνταν προτεραιότητες των δημοκρατικών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης