Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Γαλλία πρέπει να πει «όχι» στη Le Pen - Είναι εντελώς επικίνδυνη

Bloomberg: Η Γαλλία πρέπει να πει «όχι» στη Le Pen - Είναι εντελώς επικίνδυνη
Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (7/5/2017)
Ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, το Bloomberg επισημαίνει στο editorial του ότι αν και οι δυο υποψήφιοι -Marine Le Pen και Emmanuel Macron- έχουν κάποια κοινά σημεία (δεν προέρχονται από παραδοσιακά κόμματα και υπόσχονται το τέλος των παλιών πολιτικών), υπάρχει μια πολλή μεγάλη διαφορά: o Macron είναι μια ασφαλής επιλογή και η Le Pen είναι εντελώς επικίνδυνη.
Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στις απόψεις επισημαίνοντας ότι το κόμμα της -το Εθνικό Μέτωπο- αντιπροσωπεύει τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.
Την ίδια στιγμή, οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δεσμεύσεις της Γαλλία απέναντι στη ΕΕ.
«Το Brexit θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για την ΕΕ, αλλά η Ένωση μπορεί να προχωρήσει χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν ισχύει το ίδιο και τη Γαλλία.
Ένας Γάλλος πρόεδρος -τόσο ευρωσκεπτικιστής όσο η Le Pen θα αποτελούσε θανάσιμη απειλή για όλο το ευρωπαϊκό εγχείρημα» επισημαίνεται στο άρθρο του Bloomberg.
Ωστόσο, δυσαρεστημένοι κι αν οι Γάλλοι, δεν θα πρέπει να στραφούν στη Le Pen.
«Οι Γάλλοι ψηφοφόροι έχουν πολλούς λόγους για να είναι δυσαρεστημένοι.
Έπειτα από χρόνια χαμηλής ανάπτυξης, υψηλής ανεργίας και πολιτικών σκανδάλων, έχουν δίκιο να αισθάνονται απογοητευμένοι από τα κυριότερα κόμμα και πολλοί βλέπουν την ψήφο υπέρ της Le Pen ως διαμαρτυρίας κατά του οστεοποιημένου πολιτικού συστήματος (...)
(Η Le Pen) δεν είναι το σωστό όχημα γι' αυτή τη διαδικασία.
Η εκλογή του Macron, πρώην υπουργός Οικονομίας με κάποιες καλές ιδέες όσον αφορά στην πολιτική, θα στείλει ακόμα ένα μήνυμα ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Στον αντίποδα, η εκλογή της Le Pen θα ήταν ακραία απερίσκεπτη - και μια αποτυχία ιστορικών διαστάσεων τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη» καταλήγει το ίδιο άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης