Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 μηνών το ευρώ κοντά στα 1,10 δολ. - Νίκη Macron προεξοφλούν οι αγορές

tags :
Σε υψηλά 6 μηνών το ευρώ κοντά στα 1,10 δολ. - Νίκη Macron προεξοφλούν οι αγορές
Οι προσδοκίες ότι ο κεντρώος Emmanuel Macron θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, έχουν οδηγήσει το ευρώ σε άνοδο περίπου κατά 2,5% τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Σε υψηλά έξι μηνών ενισχύθηκε το ευρώ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 1,10 δολάριο ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή, μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, η μείωση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Καναδά σε νέα χαμηλά επίπεδα.
Οι προσδοκίες ότι ο κεντρώος Emmanuel Macron θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, κερδίζοντας την ακροδεξιά ανθυποψήφιά του Marine Le Pen έχουν οδηγήσει το ευρώ σε άνοδο περίπου κατά 2,5% τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Το ενιαίο νόμισμα ανήλθε σε υψηλό εξαμήνου στο 1,0990 δολάριο στην έναρξη της σημερινής του διαπραγμάτευσης, καθώς ο Macron διεύρυνε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις έναντι της Λe Pen, η οποία έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τη χώρα από την Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια ωστόσο διέγραψε τα πρωινά κέρδη, σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,1% στο 1,0968 δολάριο, καταγράφοντας, ωστόσο, άνοδο 0,8% σε εβδομαδιαία βάση.
Την ίδια ώρα, το δολάριο Καναδά υποχώρησε σε χαμηλό 14 μηνών και το δολάριο Αυστραλίας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης