Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κινδυνεύουν να καταστούν αδύνατες, εάν συνεχιστούν οι διαφωνίες

tags :
Tusk: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κινδυνεύουν να καταστούν αδύνατες, εάν συνεχιστούν οι διαφωνίες
«Διακυβεύονται πολλά για να αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα συναισθήματά μας»
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα καταστούν αδύνατες, αν οι διαφωνίες ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία συνεχίσουν τόσο έντονες και οι εμπλεκόμενοι δεν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. 
«Αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι ούτως ή άλλως δύσκολες.
Αν ξεκινήσουμε να διαφωνούμε πριν καν την έναρξή τους, τότε θα καταστούν αδύνατες», τόνισε ο Tusk σε ανακοίνωση που ανέγνωσε μετά την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Erna Solberg.
«Διακυβεύονται πολλά για να αφήσουμε ανεξέλεγκτα τα συναισθήματά μας.
Επειδή αυτά που διακυβεύονται είναι η καθημερινή ζωή και τα συμφέροντα εκατομμυρίων ανθρώπων, εκατέρωθεν της Μάγχης», δήλωσε o Πολωνός αξιωματούχος.
Η διακριτικότητα, η μετριοπάθεια, ο αμοιβαίος σεβασμός και η μέγιστη δυνατή επίδειξη καλής θέλησης απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών ,υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
Νωρίτερα σήμερα (4/5/2017), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε δια του εκπροσώπου της να τοποθετηθεί για τις κατηγορίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, με τον εκπρόσωπο Μαργαρίτη Σχοινά να λέει χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε πολύ απασχολημένοι για να κάνουμε σχόλια επί σχολίων».
Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση στις αιτιάσεις της May ότι, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιδιώκουν να αναμιχθούν  στις βρετανικές εκλογές του Ιουνίου 2017.

www.bankingnews.gr  
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης