Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Η ΕΚΤ χρειάζεται υψηλότερο βαθμό διαφάνειας και λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες

Draghi: Η ΕΚΤ χρειάζεται υψηλότερο βαθμό διαφάνειας και λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες
Ο Ιταλός τραπεζίτης αναγνώρισε πως πλέον η Ε.Κ.Τ. έχει αναλάβει πιο ηγετικό και ενεργό ρόλο, μέσω των πολιτικών της, εντός της Ευρωζώνης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο βαθμό διαφάνειας και λογοδοσίας προς τους πολίτες της Ε.Ε., υποστήριξε ο επικεφαλής της κ. Mario Draghi, καθώς «οι Ευρωπαίοι είναι αναγκαίο να κατανοούν το πώς και γιατί λαμβάνονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής».
Ο Ιταλός τραπεζίτης αναγνώρισε πως πλέον η Ε.Κ.Τ. έχει αναλάβει πιο ηγετικό και ενεργό ρόλο, μέσω των πολιτικών της, εντός της Ευρωζώνης.
«Επισκεπτόμαστε τα εθνικά κοινοβούλια για να εξηγήσουμε λεπτομερέστερα την πολιτική μας.
Συμφωνήσαμε με το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενημερωθεί για τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις επιτροπές της Βασιλείας.
Και αυτό γίνεται παράλληλα με τις τακτικές συνεντεύξεις Τύπου, τις εμφανίσεις μας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις τακτικές επισκέψεις των ευρωβουλευτών στη Φρανκφούρτη.
Δεν υποστηρίζω ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα είναι αρκετές για να απαντήσουν σε όλες τις ανησυχίες που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Αλλά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να καταδείξουμε ότι είμαστε υπόλογοι σε αυτούς», τόνισε ο κ. Draghi.
Επίσης, παραδέχθηκε πως η οικονομική και νομισματική ένωση για τον χώροι του ευρώ δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη,
«Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε μπροστά αν δεν έχουμε ένα κοινό όραμα για το πως πρέπει να μοιάζει μια πλήρη νομισματική ένωση», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης