Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για εκστρατεία ψεύδους κατηγορεί τη Le Pen ο Macron με αφορμή τις φήμες για offshore - Κινείται νομικά

Για εκστρατεία ψεύδους κατηγορεί τη Le Pen ο Macron με αφορμή τις φήμες για offshore  - Κινείται νομικά
Ο ίδιος ο Macron διέψευσε κατηγορηματικά  τους εν λόγω ισχυρισμούς


Για εκστρατεία λάσπης και ψεύδους κατηγορεί ο προεδρικός υποψήφιος Emmanuel Macron την αντίπαλό του Marine Le Pen, με αφορμή τη φημολογία τρεις μέρες πριν από τις γαλλικές εκλογές (7/5), πως διαθέτει κεφάλαια σε off shore εταιρεία.       
O Macron, μάλιστα ανακοίνωσε πως προβαίνει σε νομικές ενέργειες μετά από μία εκστρατεία στο διαδίκτυο ότι, ο κεντρώος υποψήφιος είχε αποκρύψει κεφάλαια σε ξένο φορολογικό παράδεισο.  
Η φημολογία στο διαδίκτυο αναπτύχθηκε λίγο πριν από τη χθεσινή (3/5/2017) τηλεμαχία με τη Marine Le Pen. 
Ο ίδιος ο Macron διέψευσε κατηγορηματικά  τους εν λόγω ισχυρισμούς.
Η Le Pen στο debate προσπάθησε να αποδομήσει τον Μacron παρουσιάζοντάς τον ως έναν πρώην υπουργό, που είναι μέλος των ελίτ και φίλα προσκείμενος στα συμφέροντα των τραπεζιτών. 
Τον κατηγόρησε, πως είναι υπεύθυνος για την υψηλή ανεργία και τη χαμηλή ανάπτυξη της Γαλλίας.
Προς το τέλος της έντονης τηλεμαχίας, την οποία παρακολούθησαν 15 εκατομμύρια άνθρωπο, η Le Pen υποστήριξε, πως ο ανθυποψήφιος της πιθανώς να έχει λογαριασμό σε υπεράκτια εταιρεία.  
«Δεν είχα ποτέ λογαριασμό σε κανένα φορολογικό παράδεισο» δήλωσε ο Macron στο France Inter Radio σήμερα 4/5/2017.
«Η Le Pen είναι πίσω από αυτές τις κατηγορίες.
Έχει κινητοποιήσει στρατό στο Διαδίκτυο», σημείωσε ο κεντρώος υποψήφιος.
Συνεχίζοντας μάλιστα, την κατηγόρησε πως με τη βοήθεια συμμάχων της διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονται με τα ρωσικά συμφέροντα.   
Μιλώντας στο BFM TV η Le Pen υπογράμμισε, πως δεν έχει καμία απόδειξη ότι ο Macron είχε λογαριασμό σε offshore αλλά πρόσθεσε με νόημα, πως δεν θα ήθελε να αποκαλυφθούν κρυφά κεφάλαια, όταν πλέον θα είναι πολύ αργά.
Το επιτελείο του Macron υποστηρίζει, πως δύο ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση  μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού δημοσιεύθηκαν έγγραφα σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο, που σκοπό είχαν να αποδείξουν ότι η Macron είχε λογαριασμό σε υπεράκτια εταιρεία και οι πληροφορίες διαδόθηκαν γρήγορα στο Twitter.
Πάντως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe για το BFM TV, το 63% των θεατών βρήκαν τον Macron πιο πειστικό στη συζήτηση της Τετάρτης, ενισχύοντας τα προγνωστικά πως είναι το φαβορί για τη γαλλική προεδρία.
Η επίσημη προεκλογική εκστρατεία λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (5/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης