Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εταιρικά αποτελέσματα και απασχόληση αντέστρεψαν την πτώση στη Wall Street

Εταιρικά αποτελέσματα και απασχόληση αντέστρεψαν την πτώση στη Wall Street
Ο τεχνολογικός Nasdaq «επέστρεψε» από τις απώλειες (0,37%) του χθεσινού κλεισίματος, βρισκόμενος στις 6.071,08 μονάδες (-0,02%)
Τα οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών (μεταξύ αυτών και το Facebook) που δημοσιεύθηκαν αργά χθες το βράδυ αλλά και η εβδομαδιαία υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α., κατάφεραν να αντιστρέψουν εν μέρει την πτώση που κατέγραψαν κατά το χθεσινό κλείσιμο οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street.
Ειδικότερα, περί τις 16:36, οι Dow Jones Industrial Average και S&P 500 καταγράφουν οριακά κέρδη 0,09% και 0,06%, στις 20.977,74 και 2.389,45 μονάδες αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός Nasdaq «επέστρεψε» από τις απώλειες (0,37%) του χθεσινού κλεισίματος, βρισκόμενος στις 6.071,08 μονάδες (-0,02%).
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα σημερινά (4 Μαΐου 2017) στοιχεία, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν σημαντική πτώση εβδομάδα που έληξε στις 29 Απριλίου
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 19.000, με το συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται στις 238.000 αιτήσεις συνολικά, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν οι αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 245.000.
Πλέον, οι αιτήσεις βρίσκονται κάτω από το όριο των 300.000 για 113 συναπτές εβδομάδες, το μεγαλύτερο διάστημα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε μόλις κατά 750 αιτήσεις, στις 234.000 συνολικά.
Χθες η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 0,75% - 1%, ενώ διαπίστωσε περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας αγορά εργασίας τους πρώτους μήνες του 2017, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός, σε ετήσια βάση, ξεπέρασε τον στόχο του 2% που έχει τεθεί.
Η αγορά εργασίας των Η.Π.Α. οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη απασχόληση (μόνο διαθρωτική ανεργία).
Βέβαια, αν εξαιρεθούν οι τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα (δομικός πληθωρισμός), η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή είναι κάτω από 2 ποσοστιαίες μονάδες.
Ωστόσο, ο λόγος που δεν συσφίχτηκε περαιτέρω σήμερα η νομισματική πολιτική, είναι ότι η Fed επιθυμεί να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο η παραπάνω τάση ώστε να είναι μεσοπρόθεσμα τα αποτελέσματα.
Παράλληλα, διαπιστώνει πως οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές εμφανίζονται σχεδόν ισορροπημένοι.
Η Τράπεζα τόνισε ότι θα συνεχιστεί επίσης και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει προγραμματίσει συνολικά τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων για το 2017, με την πρώτη να έχει γίνει ήδη μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Donald Trump.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης