Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Dutch Shell: «Εκτοξεύθηκαν» τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,4 δισ. δολ.

Royal Dutch Shell: «Εκτοξεύθηκαν» τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,4 δισ. δολ.
Οι ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες της πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 9,5 δισ. δολ.
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Royal Dutch Shell για το πρώτο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω των περικοπών στα έξοδα της εταιρείας, καθώς και λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. δολ., έναντι 814 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Παράλληλα, οι ταμειακές ροές από τις λειτουργικές της δραστηρίοτητες ενισχύθηκαν στα 9,5 δισ. δολ. έναντι 700 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, γεγονός που καθησυχάζει τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για τα μερίσματά τους.
Τα αποτελέσματα της εταιρείας αντανακλούν μία σημαντική βελτίωση που καταγράφηκε στα κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών κατά το περασμένο τρίμηνο, επαναφέροντας την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών ότι οι εταιρείες ενδέχεται να βαδίζουν ξανά προς την ανάκαμψη.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, η Exxon Mobil ανακοίνωσε το καλύτερό της τρίμηνο από το 2015, ενώ σημαντική άνοδο στα κέρδη τους κατέγραψαν και οι Chevron, Total και BP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης