Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άντεξαν τις τριβές του Brexit – Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX – Πτώση στον FTSE 100

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άντεξαν τις τριβές του Brexit – Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX – Πτώση στον FTSE 100
Τα μεγαλύτερα κέρδη, ήτοι 1,33% και 2% αντίστοιχα, κατέγραψαν ο ελληνικός και δανέζικος δείκτης!
Οι ευρωπαϊκές αγορές κατάφεραν να μην επηρεαστούν αρνητικά από τις σημερινές έντονες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εκ των κύριων χρηματιστηριακών δεικτών να κλείσουν με κέρδη.
Ο γερμανικός DAX ανανέωσε το ρεκόρ του κλείνοντας στις 12.524,25 μονάδες (0,13%), ενώ αμετάβλητος έμεινε ο γαλλικός CAC 40, ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου αλλά και του σημερινού debate μεταξύ Marine Le Pen και Emmanuel Macron.
Τα μεγαλύτερα κέρδη, ήτοι 1,33% και 2% αντίστοιχα, κατέγραψαν ο ελληνικός και δανέζικος δείκτης!
Ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσαν οριακά κέρδη 0,15% και 0,12% αντίστοιχα, βρισκόμενοι στις 10.836 και 20.758,5 μονάδες.
Σε αντίθετο κλίμα, ο βρετανικός δείκτης – βαρόμετρο FTSE 100 υποχώρησε στις 7.234,25 μονάδες (-0,22%).
Η ισχυρότερη πτώση σημειώθηκε στον ουγγρικό και τον ρωσικό δείκτη.
Αναλυτικότερα:



Νωρίτερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, λέγοντας χαρακτηριστικά, «πως κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν θέλουν να έχουν επιτυχή έκβαση οι συνομιλίες μας για το Brexit».
Η ευρωπαϊκή διαπραγματευτική στάση γίνεται άκαμπτη, πρόσθεσε η May, κάνοντας για λόγο περί απειλών εναντίον του Λονδίνου από κοινοτικούς αξιωματούχους.
Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street, η May εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον Ευρωπαίων ομολόγων της, λέγοντας πως ορισμένοι εξ αυτών επιδιώκουν να θέσουν εμπόδια σε πρόνοιες προς τη Βρετανία.
«Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαισθανθεί πόσο σκληρές θα είναι αυτές οι συνομιλίες και είναι πιθανό η διαπραγματευτική στάση της Βρετανίας απέναντι στην ΕΕ να έχει παρερμηνευθεί από τις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια επηρεασμού των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο (8/6/2017), σημείωσε η May.
Πριν από τα παραπάνω, στον απόηχο του δημοσιεύματος των Financial Times ότι ο λογαριασμός του διαζυγίου μεγαλώνει για τη Βρετανία, φτάνοντας τα 100 δισ. ευρώ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός για το Brexit».
Ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς» αλλά και ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία».
«Οι υποχρεώσεις του προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα υπολογιστούν χρησιμοποιώντας επαληθεύσιμα δεδομένα» επεσήμανε.

Στο 1,7% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το α' 3μηνο του 2017 σε ετήσια βάση - Στο 1,9% στην ΕΕ

Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης το α' 3μηνο του 2017, σε ετήσια βάση, ήτοι σε σχέση με το α' 3μηνο του 2016.
Σε τριμηναία βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 0,5%, ενώ στην ΕΕ των 28, ο ρυθμός ανήλθε στο 0,4%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης