Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Σημαντικές οι μεταστροφές στη συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Σημαντικές οι μεταστροφές στη συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σειρά δυσκολιών ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να εφαρμόσει τις εξαγγελίες που είχε κάνει κατά την προεκλογική του εκστρατεία»
Για σημαντικές «μεταστροφές» στη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου Donald Trump έκανε λόγο  ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean Marc Ayrault.
Μίλησε ενώπιον του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου για τις «δυσκολίες», τις οποίες αντιμετωπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου να εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες.   
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σειρά δυσκολιών ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε να εφαρμόσει τις εξαγγελίες που είχε κάνει κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα κι ότι επί ορισμένων ζητημάτων υπήρξαν μεταστροφές, ιδίως στα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη» σημείωσε ο Ayrault.
«Αφού εξέφρασε την ελπίδα για ένα γενικευμένο Brexit ο Trump αναγνωρίζει σήμερα την ανάγκη να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
«Αναφορικά με τη Ρωσία, τον βλέπουμε να επιδεικνύει πολύ μεγαλύτερη σύνεση σε σύγκριση με το πρώτο διάστημα της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
«Ως προς την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει τη βούληση να μεταθέσει τους εμπορικούς πολέμους για αργότερα» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης