Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI

Μ.Βρετανία: Ενισχύθηκε περαιτέρω ο κατασκευαστικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI
Οι κατασκευές στον τομέα των πολιτικών μηχανικών αναπτύχθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13ων μηνών
Δυναμική εκκίνηση φαίνεται ότι πραγματοποίησε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, δεχόμενος ώθηση από την ενισχυμένη δραστηριότητα στους τομείς των πολιτικών μηχανικών και των κατοικιών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που καθιστά την καλύτερη τιμή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Μεταξύ των υποδεικτών του κλάδου, ο τομέας των πολιτικών μηχανικών κατέγραψε τη σημαντικότερη δραστηριότητα, καθώς βρέθηκε σε υψηλά 13ων μηνών, ενώ την καλύτερη του επίδοση κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατέγραψε και ο τομέα των κατοικιών.
Παράλληλα, ο Απρίλιος σηματοδοτεί τον καλύτερο μήνα του έτους στο κομμάτι των νέων εργαιών, γεγονός που οδήγησε και σε περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο.
Η σημαντική βελτίωση του κλάδου είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους προσεχείς δώδεκα μήνες, με το εν λόγω ποσοστό μάλιστα να βελτιώνεται κατά +49%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης