Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Βήμα στο δρόμο για τις νέες δόσεις προς την Ελλάδα η συμφωνία με τους δανειστές

tags :
FAZ: Βήμα στο δρόμο για τις νέες δόσεις προς την Ελλάδα η συμφωνία με τους δανειστές
Οι πιστωτές είχαν συμφωνήσει το 2015 με την Αθήνα ότι η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018»
Στην προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις για τα επόμενα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των διεθνών πιστωτών, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του EMΣ και του ΔΝΤ πέτυχαν μια προσωρινή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
Η συμφωνία είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο για την έγκριση νέων δανειακών δόσεων προς την Ελλάδα.
Mέχρι τότε όμως απαιτούνται κι άλλα βήματα».
Όπως αναφέρει η FAZ το λόγο έχει την επόμενη εβδομάδα η ελληνική βουλή, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει νόμο που θα περιλαμβάνει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
 Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που εξακολουθεί να αποτελεί αιτία προστριβής μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων πιστωτών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ένα άλλο επίμαχο σημείο είναι το ποσοστό στο οποίο θα πρέπει να ανέλθει μεσοπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα.
«Οι πιστωτές είχαν συμφωνήσει το 2015 με την Αθήνα ότι η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018, θα πρέπει 'μεσοπρόθεσμα' να πετυχαίνει κάθε χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα, που θα ανέρχεται στο 3,5% του ΑΕΠ.
Εντούτοις, τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πράξη, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης