Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα παραμείνουν στα 50 με 55 δολ. ανά βαρέλι το 2017

BP: Οι τιμές στο πετρέλαιο θα παραμείνουν στα 50 με 55 δολ. ανά βαρέλι το 2017
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε ότι τα αποθέματα αργού παραμένουν σε "ιστορικά υψηλά επίπεδα"
Στο γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στη ζώνη των 50 με 55 δολ. ανά βαρέλι καθόλη τη διάρκεια του 2017 αναφέρθηκε σήμερα (2/5) η BP, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο οικονομικός διευθυντής της, Brian Gilvary.
Συγκεκριμένα, ο Gilvary τόνισε ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ δεν φαίνεται αρκετή για να αυξήσει τις τιμές στο πετρέλαιο, καθώς τα τεράστια αποθέματα εξακολουθούν να επισκιάζουν την εν λόγω προσπάθεια.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 του τρέχοντος μήνα, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν πιθανή επέκταση της συμφωνίας για έξι επιπλέον μήνες.
"Εάν ο ΟΠΕΚ συνεχίσει τις περικοπές του, οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν, ωστόσο τα αποθέματα αργού βρίσκονται ακόμα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα", τονίζει ο οικονομικός διευθυντής της BP.
Παρά το γεγονός ότι η βρετανική εταιρεία εκτιμά πως η ζήτηση θα αυξηθεί στα 1,3 εκατ. βαρέλια τόσο κατά το τρέχον έτος, όσο και για το επόμενο, η υψηλότερη παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ θα εξακολουθεί να θέτει ένα "ταβάνι" στις τιμές, ανεξαρτήτως της προσπάθειας του ΟΠΕΚ.
"Αυτές είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά το προσεχές διάστημα", καταλήγει ο Gilvary.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η BP ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2017, όπου επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στην κερδοφορία, δεχόμενη ώθηση κυρίως από την άνοδο στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης