Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω ενίσχυση καταγράφει ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, εξακολουθώντας να διατηρεί τη δυναμική του κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες, έναντι 56,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 56,8 μονάδες.
Μεταξύ των οκτώ χωρών της Ευρωζώνης που καταγράφει η Markit, οι επτά εξ' αυτών κατέγραψαν βελτίωση στις επιχειρήσεις του κλάδου τους, με τη Γερμανία μάλιστα να παραμένει κοντά στα υψηλα 71 μηνών που κατέγραψε τον Μάρτιο του 2017.
Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η Ελλάδα, όπου η συρρίκνωση του κλάδου συνεχίστηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, με τον σχετικό δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 48,2 μονάδες.
Τόσο η παραγωγή, όσο και οι νέες παραγγελίες για το σύνολο της Ευρωζώνης πραγματοποίησαν την ισχυρότερη ανάπτυξή τους από τον Απρίλιο του 2011, με τις εταιρείες να αναφέρουν σημαντική ζήτηση τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό.
Παράλληλα, η σημαντική βελτίωση του κλάδου είχε θετικό αντίκτυπο και στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη, με τις εταιρείας να αναμένουν περαιτέρω άνοδο στις εξαγωγές κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης