Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε υψηλά τριών ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 57,3 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Σε υψηλά τριών ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2017 - Στις 57,3 μονάδες ο PMI
Όλοι οι υποδείκτες του κλάδου παρουσίασαν σημαντική βελτίωση, με τις εταιρείες να αναφέρουν την ισχυρότερη εισροή νέων εργασιών από τον Ιανουάριο του 2014
Αρποσδόκητη ανάκαμψη κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλο Βρετανί τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 57,3 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που καθιστά την υψηλότερη τιμή του των τελευταίων τριών ετών.
Όλοι οι υποδείκτες του κλάδου παρουσίασαν σημαντική βελτίωση, με τις εταιρείες να αναφέρουν την ισχυρότερη εισροή νέων εργασιών από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η έντονη ζήτηση των παγκόσμιων αγορών και η αποδυνάμωση της στερλίνας.
"Ο μεταποιητικός κλάδος του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε σταθερό ξεκίνημα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και την απασχόλη να ενισχύονται, λόγω της συνεχιζόμενης δυναμικής στην εγχώρια αγορά", τονίζει ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson.
"Η αδύναμη συναλλαγματική ισοτιμία βοήθησε τους παραγωγούς να επωληθούν πλήρως από τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία, και ιδιαιτέρως στην Ευρωζώνη", υπογραμμίζει ο οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης